Ígértem legutóbb, hogy megírom, ha sikerül a gnocchi a pestohoz. Jelentem, sikerült. Mivel előételnek készítettem, így a mennyiségek ennek figyelembe vételével értendők 4 fő részére.
Hozzávalók:
3 db közepes méretű krumpli (nem fogok burgonyázni...)
8 dkg liszt
1 tojás
1 tk só
50 g parmezán
Elkészítés:
A kihűlt és meghámozott krumplit reszeld le (nagy lyukú reszelőn), majd a hozzávalókkal gyúrd össze. A "közepes krumpli" méret relatív, a liszt mennyigét annak megfelelően lehet módosítani, hogy rugalmas, jól gyúrható tésztát kapjál. Kisebb darabokat kiszaggatva a tésztából sodord ujjnyi vastag csíkokra, majd a csíkokat vágd kb. 2 cm-es darabokra. Villára fektetve és kissé megnyomva a tésztadarabokat nagyon szép formájúra lehet alakítani.
Bő, lobogó vízben csak addig főzd, míg feljön a felszínére. Kevés vajban forgasd meg, és a pestoval, parmezánnal megszórva tálald.