HTML

A Vágódeszka, és ami mögötte van...

Attól - és azoknak -, akik nem hivatásszerűen, de sűrűn és örömmel veszik elő a vágódeszkát. Vagy el sem rakják.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gnocchi pestoval

2008.11.19. 21:37 Vágódeszka

 

Ígértem legutóbb, hogy megírom, ha sikerül a gnocchi a pestohoz. Jelentem, sikerült. Mivel előételnek készítettem, így a mennyiségek ennek figyelembe vételével értendők 4 fő részére.

Hozzávalók:

3 db közepes méretű krumpli (nem fogok burgonyázni...)
8 dkg liszt
1 tojás
1 tk só
50 g parmezán
 

Elkészítés:

A kihűlt és meghámozott krumplit reszeld le (nagy lyukú reszelőn), majd a hozzávalókkal gyúrd össze. A "közepes krumpli" méret relatív, a liszt mennyigét annak megfelelően lehet módosítani, hogy rugalmas, jól gyúrható tésztát kapjál. Kisebb darabokat kiszaggatva a tésztából sodord ujjnyi vastag csíkokra, majd a csíkokat vágd kb. 2 cm-es darabokra. Villára fektetve és kissé megnyomva a tésztadarabokat nagyon szép formájúra lehet alakítani.
Bő, lobogó vízben csak addig főzd, míg feljön a felszínére. Kevés vajban forgasd meg, és a pestoval, parmezánnal megszórva tálald.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gnocchi

A bejegyzés trackback címe:

https://vagodeszka.blog.hu/api/trackback/id/tr100778568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása