HTML

A Vágódeszka, és ami mögötte van...

Attól - és azoknak -, akik nem hivatásszerűen, de sűrűn és örömmel veszik elő a vágódeszkát. Vagy el sem rakják.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Sült cékla

2008.11.16. 22:35 Vágódeszka

 

Sikerült a hőn áhított hámozókéshez hozzájutnom, így gyorsan kellett valami hámoznivaló is. A választás a céklára esett, mely az alábbi módon elkészítve önmagában is nagyon finom, de sült húsok köreteként szintén kiváló. Köszönet a receptért Csillának!

Hozzávalók:

1 kg cékla
1 dl olívaolaj
2 tk. só
frissen őrölt bors (kb. a sóval megegyező mennyiség)

Elkészítés:

A megcsutakolt céklát hámozás után vágd kb. 2-3 cm-es darabokra, tedd tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, szórd meg a sóval, borssal. Önts alá 2 dl vizet, majd fólia alatt süsd 1 órát 180 °C-os sütőben, majd fólia nélkül még 20 percig.

 

1 komment

Címkék: cékla

A bejegyzés trackback címe:

https://vagodeszka.blog.hu/api/trackback/id/tr39772808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarnavölgyi Csilla 2008.11.17. 15:09:16

Én is kipróbáltam és bevált. Egyszerű, egészséges és ínycsiklandozó. Hódításhoz vagy újrahódításhoz az egyik legjobb, mert egészen izgalmas élményben lehet részünk. :-)
süti beállítások módosítása